Kövess minket Facebook-on

Immunitás a tavasz kezdetén

Immunitás a tavasz kezdetén

Márciusban immunrendszerünket próbára tesszük. A tél és a tavasz határán elnyomó fáradtság, gyengeség és olykor koncentrációs zavar is fellép. Mit együnk, hogy megerősítsük szervezetünket és visszanyerjük energiaszintünket?

Immunitás a tavasz kezdetén

Szerző: Małgorzata Wilkowska

Miből áll a tavasz eleji, immunrendszer-erősítő diéta?

Az év ebben az időszakában gyakran kép fel C-vitamin- és antioxidánshiány, ami jelentősen kihat immunitásunkra. Az antioxidánsok növelik a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben, a C-vitamin emellett baktericid tulajdonságokkal is rendelkezik. E vegyületek főleg akkor hiányoznak étrendünkből, ha kevés friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, erre pedig hajlamosabbak vagyunk a tél és a tavasz fordulóján. Akkor hogyan védjük meg immunrendszerünket?

Ne feledkezz meg a pincében porosodó tartalékokról

Az otthon tárolt gyümölcsök és zöldségek kész vitaminbombát rejtenek magukban! Érdemes répát fogyasztani, amely szinte az összes B-, A- és C-vitamint tartalmazza, valamint gazdag flavonoid-, folsav- és élelmirost-forrás is egyben. A répa fogyasztása támogatja a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét, mivel vírusölő, antibakteriális és gombaölő hatású.

Az éléskamrában található egyéb zöldségek, például a sárgarépa és a káposzta gazdag béta-karotin-forrás; egy másik immunerősítő antioxidáns. Immunitásunkat a bodza és a fokhagyma is megfelelő mértékben erősítik. Ezek a növények a Blue Nature két étrend-kiegészítőjének fő összetevői: Immunity Garlic Power i Vitamin C Natural.


 
A fekete bodza természetes antibiotikum és szuperélelmiszer egyben, vírusellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, izzasztó tulajdonságokkal rendelkezik, csillapítja az orrfolyást és a köhögést. Gyógyászati ​​célokra elsősorban a virágait és gyümölcseit használják, amelyek flavonoidokban, szerves savakban, cserzőanyagokban, illóolajokban, A-, B1-, B6-, C-vitaminban, karotinoidokban, ásványi sókban és pektinekben gazdagok. A fekete bodza gyümölcseinek leve megfázás és fertőzés esetén ajánlott. Ezenkívül gazdag antocianinforrás, ez adja a bodza színét, vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik és javítja immunrendszerünk működését.

A fokhagyma egy másik természetes antibiotikum, amelyet évszázadok óta használnak az immunitás erősítésére. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, gombaellenes, antibakteriális és immunrendszert erősítő tulajdonságokkal rendelkezik. A fokhagyma legfontosabb összetevője, amely a fent említett egészségügyi tulajdonságokat garantálja, az allicin.

Egyéb egész évben rendelkezésre álló zöldségek és gyümölcsök, amelyeket sokáig tárolhatunk éléskamránkban vagy a pincében: körte, alma, svéd, kelbimbó, hagyma, fokhagyma, bab, petrezselyem(gyökér), póréhagyma, zeller(gyökér) és burgonya.

Ne feledkezz meg a savanyúságokról

Válaszd a savanyú káposztát és savanyú uborkát. A savanyúságok olyan probiotikumok forrásai, amelyek nagyon hasznosak egészségünk számára. A probiotikumok stimulálják az immunrendszer mindennapi működéséhez szükséges bélbaktériumok szaporodását. Azaz a savanyított zöldségek nemcsak ízletesek, de nagyon egészséges étrend-kiegészítők is. A savanyítás segít növelni az összetevők felszívódását, növeli az antioxidánsok tartalmát, valamint megakadályozza a rothasztó baktériumok szaporodását.

Ne feledkezz meg a fagyasztott ételekről

Az értékes tápanyagok lehető legnagyobb mennyiségben történő tárolása érdekében a zöldségeket és gyümölcsöket leszedésük után általában azonnal lefagyasztják. A megfelelően végrehajtott fagyasztási folyamat alacsony tápanyag-, ásványi anyag- és vitaminveszteséget okoz (a C-vitamin-veszteség max. 40%, a B-vitaminok vesztesége 10-20%, a karotinveszteség 5-30%). Tehát nincs mitől félni a kész fagyasztott ételek használata során, remek alternatíva a friss gyümölcsök és zöldségek helyett.

Lefagyasztható gyümölcsök: bogyók, szilva, meggy, ribizli, egres, sárgabarack, őszibarack, nektarin, alma, körte, banán, áfonya, mangó, ananász és gránátalma.

Fagyasztható zöldségek: spárga, zöldbab, borsó, kukorica, zöldbab, karfiol, brokkoli, spenót, kelkáposzta, sárgarépa, zeller, kelbimbó, rebarbara, cékla, paprika, tök, paradicsom.

Ne feledkezz meg az étrend-kiegészítőkről:

A megfelelő étrend mellett az étrend-kiegészítőkkel is fontos tápanyagokat juttatunk be: Használj olyan termékeket, amelyek serkentik szervezeted immunitását, ilyen a Vitamin C Natural és az Immunity Garlic Power.

A Vitamin C Natural alapját két gazdag C-vitamin-forrás adja: bodza- és acerolakivonat. Az Immunity Garlic Power fokhagymát, bodorrózsát és ördögcsáklyát, azaz allicin, allin és polifenolok kombinációját tartalmazza. Ezek az egyedülálló hatóanyag-kombinációk az immunrendszer természetes támogatásának ideális receptjei.


Ne feledd:

A tavasz előtti időszakban változatosan étkezz, különös tekintettel immunrendszered erősítésére. Ehhez használd fel az éleskamrában rejlő kincseket, fagyasztottt ételeket és savanyúságokat is! Ezenfelül az olyan étrend-kiegészítők mint a Vitamin C Natural vagy az Immunity Garlic Power, szintén fokozzák egészséged.